Kavárenské podsvětí
Je lepší používat AeroPress obrácenou metodou?

Je lepší používat AeroPress obrácenou metodou?

Filip Stránský Filip Stránský
22.1.2018

Jsem si jistý, že tato otázka trápí většinu uživatelů amerického Aeropressu. Rozdíly jsou malé, ale existují.

Klasická metoda

To je metoda, u které Aeropress směřuje filtrem dolů po celou dobu přípravy. Káva se nám začíná filtrovat ihned po nalití vody a díky tomu se nám nerovnoměrně extrahuje.

Zdroj: districtroasters.com

Obrácená metoda (Aeropress je postavený na pístu)

U této metody máme absolutní kontrolu nad dobou extrakce kávy. Píst dokonale těsní spodní část a voda nám neuniká. Káva má prostor pro rovnoměrnou extrakci. Navíc obrácenou metodou se oleje daleko lépe dostávájí do filtru než při klasické, a tak i lépe ochucují filtrovanou kávu.

Zdroj: moustachecoffeeclub.com

Na závěr musím podotknout, že obě metody jsou správně. Ovšem pokud chcete plnější chuť kávy z Aeropressu, doporučil bych spíše obrácenou metodu.

 

 

Děkujeme, že nás čteš!
Pokud chceš, abychom i nadále pro tebe připravovali kvalitní články o výběrové kávě, tak nás prosím podpoř svým sdílením nebo koupí některých z nabízených produktů na našem novém e-shopu.
Pokračovat do obchodu
Doporučené články
Jak zvýraznit/snížit kyselost filtrované kávy
Co je to agitace a jak nám může pomoct při přípravě filtrované kávy?
Crema — nebyla by káva bez ní lepší?
Je lepší používat AeroPress obrácenou metodou?
Doporučuji:
Je lepší používat AeroPress obrácenou metodou?
Článek
naleznete na
BARIST.CZ
×
Newsletter
Nepropásni žádné novinky z kavárenského podsvětí výběrové kávy!
BARIST

Jsme internetový magazín BARIST a naší vášní je výběrová káva. BARIST byl spuštěn v zimě 24. ledna 2018 a jeho cílem je vzdělávat baristy a šířit lásku, kterou v sobě výběrová káva ukrývá.

Sociální sítě
Facebook Instagram
🛒 Košík Item Removed. Undo
  • No products in the cart.