Kavárenské podsvětí
Jak se kavárensky nezbláznit? Prague Coffee Festival 2019

Jak se kavárensky nezbláznit? Prague Coffee Festival 2019

Filip Stránský Filip Stránský
10.10.2019

Oblíbený kávový festival Prague Coffee Festival je opět tady. Osmý ročník proběhne opět v Pražské tržnici a můžeme se těšit na velmi bohatý (samozřejmě) kávově laděný program. 

Nejprve pár slov k udržitelnosti festivalu. V obou festivalových dnech budou k zapůjčení za zálohu vratné kelímky, skleničky a láhve včetně keramických hrníčku. To ale návštěvníkům nebrání si přinést hrníčky vlastní, naopak to bude moc fajn. 

K zapůjčení budou nejen vratné kelímky, skleničky a láhve na čerstvou vodu, ale také porcelánové hrnky, vyrobené speciálně při příležitosti festivalu“ dodala Harnúšková.

Téma letošního ročníku

V loňském ročníku se Festival nesl v duchu ekologické udržitelnosti a tento rok se téma udržitelnosti posune na tu lidskou.

Letos se snažíme posunout koncept dlouhodobé udržitelnosti z loňska na další úroveň a poukázat na respekt a udržitelný přístup nejen z hlediska ekologie. Stejně důležité je i téma lidské udržitelnosti, kterému se budeme věnovat v diskuzi s názvem ‘Jak vést kávový business a nezbláznit se z toho‘. V již tradiční Knize kaváren pak přinášíme několik konkrétních a jednoduchých tipů na zpomalení v našem každodenním životě,“ uvedla ředitelka festivalu Adriána Harnúšková.

Káva

Čeká nás více než 50 českých a zahraničních pražíren a kaváren. Ze zahraničí ochutnáme například pražírny Populus, Black, The Barn a Fjord. Z Česka tu budou například Doubleshot, Coffee Source a nebo Mamacoffee. Svou prezentaci tu budou mít například kavárny Cafe Jen a Jedno Kafe.

Přednášky

V průběhu obou festivalových dnů zazní několik přednášek, které povedou převážně zahraniční hosté z kávové světa. Mezi nejznámější z nich patří:

•  Dr. Samo Smrke, který pracuje na Univerzitě aplikovaných věd v Curychu v oddělení Coffee Competence Centre and Analytical Technologies,
•  Martin Hudák, světový vítěz soutěže Coffee in Good Spirits, který bude mluvit o budoucnosti kávových koktejlů,
•  Gwilym Davies, mezinárodně uznávaný porotce kávových soutěží a školitel, který návštěvníkům přiblíží základy o kávě,
•  Veronika Tázlerová, blogerka a autorka knihy Prague Coffee Guide a mapy kaváren, která poradí, jak jednoduše vyfotit a upravit (nejen) kafe na Instagram a jak tuto sociální síť efektivně využít k marketingové prezentaci kavárny či pražírny.

Workshopy a cuppingy

Na rozdíl od minule nebude tento rok na cuppingy a různé workshopy nutná rezervace. Takže kdo dřív přijde, ten dřív srká, Baristi.

Všichni Baristi si budou moci vyzkoušet své senzorické dovednosti na cuppingu, nebo si zkusit připravit alternativní přípravu a to rovnou sedmi způsoby. Mimo kávové workshopy se kreativci budou moci vyřádit na letteringu a kreslení.

Pro případ, že na festivalu plánujete být celý den a pořádně se zkofeinovat, tak určitě hlady neumřete. K zakoupení bude široká škála jídel, pupky si budete moct nacpat k prasknutí třebas burgry, donuty, sladkým nebo slaným pekárenským pečivem nebo asijskou kuchyní. Samozřejmě, že na své si přijdou jak masožravci,tak  i vegani s vegetariány.

Kniha kaváren 2019

Pro návštěvníky 8. ročníku PCF bude připraveno 7. vydání Knihy Kaváren, které vás zavede do 40 zajímavých kaváren s výběrovou kávou z různých koutů České republiky. Koupí této knihy získáte v každé z prezentovaných kaváren jeden kávový nápoj zdarma. Každá kavárna si buď může zvolit jeden nápoj, který nabízí všem majitelům knihy, nebo si můžete vybrat podle vlastní chutě. Nejpočetněji jsou zastoupeny kavárny v Praze (19 kaváren) a Plzni (3 kavárny). Knihu budete moct zakoupit oba festivalové dny. Pro oba dny je připraveno přesně 250 knížek za cenu 399,-.

Základní informace

Místo konání: Pražská tržnice (hala č. 11, 11a, 17 a 19), Bubenské nábřeží 306/13, 170 00 Praha 7 – Holešovice
Čas konání: 12.–13. října 2019 od 10:00 do 18:00 hod.

Vidíme se 👋

Děkujeme, že nás čteš!
Pokud chceš, abychom i nadále pro tebe připravovali kvalitní články o výběrové kávě, tak nás prosím podpoř svým sdílením nebo koupí některých z nabízených produktů na našem novém e-shopu.
Pokračovat do obchodu
Doporučené články
Příběh amerického AeroPressu
Letošní Prague Coffee Festival se nám představí v Pražské tržnici a zasvětí nás do udržitelnosti kávové kultury
Jak se kavárensky nezbláznit? Prague Coffee Festival 2019
Doporučuji:
Jak se kavárensky nezbláznit? Prague Coffee Festival 2019
Článek
naleznete na
BARIST.CZ
×
Newsletter
Nepropásni žádné novinky z kavárenského podsvětí výběrové kávy!
BARIST

Jsme internetový magazín BARIST a naší vášní je výběrová káva. BARIST byl spuštěn v zimě 24. ledna 2018 a jeho cílem je vzdělávat baristy a šířit lásku, kterou v sobě výběrová káva ukrývá.

Sociální sítě
Facebook Instagram
🛒 Košík Item Removed. Undo
  • No products in the cart.