KATEGORIE

Výherní recept na filtrovanou kávu z AeroPressu pro rok 2017

Filip Stránský Filip Stránský 22.1.2018
22.1.2018
Filip Stránský Filip Stránský
Pošli to dál

World AeroPress Championship představuje nejuznávanější soutěž v přípravě filtrované kávy pomocí AeroPressu. Této soutěže se účastní baristé ze všech koutů světa, aby rozhodli, čí recept je pro daný rok tím nejlepším.

Poslední 10. ročník soutěže vyhrála Paulina Miczka. Ta pracuje jako baristka v londýnské kavárně jménem Kaffeine. Za ní se umístil na druhém místě Yusuke Narisawa z Japonska a na třetím Park Jeong Su z Jižní Koreje, ve které letošní ročník WAC probíhal.

Výherní recept na AeroPress roku 2017 od Paulina Miczka

Paulina Miczka World AeroPress Championship
Zdroj: dailycoffeenews.com

Káva: 35g
Mletí: 8/10 (1 nejjemnější)
Voda: 370 ml (84°C)
Metoda: Obrácená
Filtr: Papírový

  1. Nasypeme 35g namleté kávy do AeroPressu.
  2. Od 0:00 do 0:15 postupně naléváme 150 ml 84°C vody.
  3. Od 0:15 do 0:35 kávu 35x promícháme.
  4. V čase 0:35 nasadíme spodní část s propláchnutým filtrem.
  5. V 1:05 otočíme AeroPress a začneme filtrovat kávu pomocí pístu.
  6. V 1:35 přestaneme stlačovat píst a odendáme AeroPress (v hrnku bychom meli mít cca 90 ml přefiltrované kávy.)
  7. Nakonec do svého šálku filtrované kávy dolijeme 160 ml – 200 ml 84°C vodu.

 

Pro svůj šálek kávy Paulina zvolila Kenyu Kamwangi AA od pražírny Fritz Coffee Company (Seoul, Jížní Korea.)