KATEGORIE

Jak připravit japonskou ledovou kávu

Filip Stránský Filip Stránský 5.5.2018
5.5.2018
Filip Stránský Filip Stránský
Pošli to dál

Vedro, chuť na kávu a do kavárny cesta daleká, to je situace, která si žádá rychlé řešení a čekat pár hodin na domácí Cold Brew je nepředstavitelné.

Jedním řešením, jak si připravit během chvíle studenou kávu je právě takzvaná japonská ledová káva, nebo-li filtrovaná káva na ledu a také bývá chybně označována za Cold Drip.

Japonská ledová káva je z klasické filtrované kávy, zalévanou horkou vodou a po přefiltrování je schlazena kostkami ledu. Na internetu naleznete velké množství receptů, ale u všech je poměrně zbytečně moc kávy a ledu.

Náš recept jsme vytvořili tak, aby i po úplném rozpuštění ledu byla chuť čistá a jasná, tuto chuť zajistí náš zvolený poměr horké vody, namleté kávy a ledu. Zároveň bude dostatečně osvěžující.

Postup přípravy filtrované kávy na ledu pomocí HARIO V60

Poměr (horká voda):(namletá káva):(kostky ledu) je 13:1:8
130 ml 85°C vody
10 g čerstvě namleté výběrové kávy
80 g ledu
Čas filtrování: 2 až 3 minuty

1. Filtrovanou kávu připravíme klasickým způsobem.
2. Po přefiltrování přidáme do šálku kávy kostky ledu.

Budeme moc rádi, když nám Váš názor na recept napíšete do zpráv na INSTAGRAMU nebo FACEBOOKU. Na přípravu receptu jsme mleli výběrovou kávu Etiopia Kello od Diamond’s Roastery. Dobrou chuť!